Zgodnie z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych - RODO) potrzebujemy zgody na przetwarzanie Twoich danych osobowych, w tym przechowywanych odpowiednio w plikach cookies Dowiedz się więcej na temat polityki cookies
Klikając przycisk „Przejdź dalej” lub zamykając to okno za pomocą przycisku „x” wyrażasz zgodę na zasadach określonych poniżej:
Zgadzam się na przechowywanie w urządzeniu, z którego korzystam tzw. plików cookies oraz na przetwarzanie moich danych osobowych pozostawionych w czasie korzystania przez ze mnie z produktów i usług świadczonych drogą elektroniczną w ramach stron internetowych, serwisów i innych funkcjonalności, w tym także informacji oraz innych parametrów zapisywanych w plikach cookies w celach dostosowania do potrzeb poprawy bezpieczeństwa, statystycznych i reklamowych. Możesz zmienić ustawienia obsługi cookies w przeglądarce internetowej. Korzystając z naszych stron bez zmiany tych ustawień wyrażasz zgodę na wykorzystanie przez nas plików cookies. Dowiedz się więcej na temat ochrony danych osobowych

Zakmnij Zakmnij
Facebook Twitter Youtube Instagram Issuu Flickr

Loading script and Flickr images

Rolnictwo i obszary wiejskie

Rozstrzygnięcie konkursów

wręczenie wyróżnień Złoty Medal Targów MTP

Podczas trwania targów Smaki Regionów w Poznaniu, w dniach 23-26 września 2017 roku rozstrzygnięte zostały ogólnopolskie etapy następujących konkursów:

 

  1. „Nasze Kulinarne Dziedzictwo - Smaki Regionów” na najlepszy regionalny i lokalny produkt żywnościowy oraz danie i potrawę regionalną i lokalną. Polska Izba Produktu  Regionalnego  i Lokalnego po raz kolejny wyłoniła spośród produktów nominowanych podczas finałów regionalnych – najlepsze produkty oraz potrawy i dania do prestiżowej nagrody konkursu „PERŁA”. Z Kujawsko-Pomorskiego „Perłę” otrzymały:
  • „Kujawskie powidła”,
  • „Piołunówka tucholska”,
  • „Śliwki korzenne Aurelii”.
  1. Złoty Medal Targów MTP - Otrzymują najlepsze produkty żywności naturalnej i tradycyjnej z obszaru państw Unii Europejskiej, zgłoszone jako eksponat wystawienniczy na stoisku targowym podczas trwania Targów Smaki Regionów.
    Z Kujawsko-Pomorskiego wyróżnienia otrzymały firmy:
    • Wytwórnia Musztardy Kcyńskiej za „Musztardę Kcyńską Pałucką”,
    • Masarnia Kwiecińscy za „Wędzonkę Żnińską długodojrzewającą”.
  2. Polski Producent Żywności – którego celem jest promowanie najlepszych polskich producentów żywności i wytwarzanych przez nich produktów, charakteryzujących się najwyższą jakością. Jednym z pięciu laureatów konkursu jest:
  • Barbara i Janusz Adamczyk, Sery Adamczyk za „Ser Pielgrzym”.

 

Na uznanie zasługuje fakt wyróżnienia aż 5 firm z Kujawsko-Pomorskiego na 8 nagrodzonych wyróżnieniem firm. Są to:

  • PHU Zakład Masarski Różycki i Wilkowski S.C. – „Szynka laurowa”,
  • Grudziądzka Spółdzielnia Mleczarska – „Ser twarogowy”,
  • Przedsiębiorstwo Drobiarskie „Drobex” Sp. z o.o. –„Szynka delikatesowa z kurcząt”,
  • PPHU Agromlecz Sp. z o.o. – „Masło extra”,
  • Cykoria S.A. – „Smakosz ekstra z natury – przyprawa warzywna do potraw”.

 

Dodatkową Nagrodę Specjalną za walory smakowe, atrakcyjność i innowacyjność produktu otrzymali Barbara i Janusz Adamczyk, Sery Adamczyk za „Ser Pielgrzym”.

 

Wszystkim laureatom serdecznie gratulujemy!

 

wręczenie wyróżnień Złoty Medal Targów MTPwręczenie tytułów Polski Producent ŻywnościBarbara Adamczyk, Sery Adamczyk

 


AdmirorGallery 5.0.0, author/s Vasiljevski & Kekeljevic.
BIP Kujawsko-Pomorskie konstelacje dobrych miejsc