Aktualności

Fot. Andrzej Goiński
Fot. Andrzej Goiński

Tak smakuje Boże Narodzenie

Tradycyjne pierogi z kapustą i grzybami, a może nowocześnie –  czarne ciasto porterowe lub kutia ryżowa? Zapraszamy do zapoznania się ze świątecznymi przepisami, którymi podzielili się z nami przedstawiciele wielu środowisk: samorządowcy, urzędnicy, artyści, ludzie nauki, pasjonaci kuchni, gotujący codziennie i od święta, stawiający na tradycję i zwolennicy uwspółcześniania babcinych sposobów pieczenia i gotowania.

W tym roku swoje sprawdzone receptury, głównie na świąteczne słodkości, przekazali nam:

Zapraszamy do skorzystania z tych i z pozostałych przepisów zgromadzonych w naszej zakładce.

Warto również pokusić się o przygotowanie na świąteczny stół potraw z Kujaw i Pomorza, wpisanych na ogólnopolską Listę Produktów Tradycyjnych.  Mogą to być pierogi, zupa z suszonych śliwek czy potrawy z kapusty (więcej).

Zapraszamy także do zapoznania się z zakładką świąteczną „Nasze święta„.

Beata Krzemińska

rzecznik prasowa Urzędu Marszałkowskiego

19 grudnia 2018 r.