Przejdź do treści
Wersja graficzna
Kontrast:
Rozmiar czcionki:
Odstępy:
Instrukcja
TAB - Kolejny element
SHIFT + TAB - Poprzedni element
CTRL + F - Wyszukiwarka
ALT + (← / →) – poprzednia / następna (odwiedzona) strona
ESC - Anulowanie podpowiedzi
Facebook Twitter Youtube Instagram Issuu Flickr

 

Koronawirus  

Nagrody czekają na najlepsze dziennikarskie przepisy

Fot. Mikołaj Kuras dla UMWKP
Fot. Mikołaj Kuras dla UMWKP

Konfitowane udka gęsie z sosem śliwkowym, pierogi z pieca faszerowane gęsiną, kaszą jaglaną i suszonymi grzybami, krupnik na gęsich podrobach – gęsina do doskonałe mięso do popisowych dań. Do zaprezentowania kulinarnego talentu i udziału w konkursie zorganizowanym w ramach akcji „Kujawsko-pomorska gęsina na św. Marcina” zapraszamy kujawsko-pomorskich dziennikarzy. Na zwycięzców czeka sprzęt kuchenny o wartości 3 tys. zł. Zgłoszenia można przesłać do 10 grudnia.

 

Konkurs odbywa się w dwóch kategoriach:

  • najlepszy film – uczestnicy przesyłają przepis na gęsinę w postaci filmu zawierającego podanie składników, proces przygotowywania oraz prezentację potrawy
  • najlepszy przepis – stworzony opis powinien zawierać składniki, sposób przygotowania oraz zdjęcie gotowego dania.

 

Autorzy najlepszego przepisu i filmu otrzymają wysokiej jakości sprzęt kuchenny renomowanej marki. Na wyróżnionych czekają vouchery kolacyjne.

 

Dla osób, które zostaną zakwalifikowane do konkursu, przewidziany jest zwrot kosztów produktów do kwoty 150 zł.

 

Więcej informacji oraz karta zgłoszeniowa dostępne na stronie www.czasnagesine.pl

  

Czytaj także Narodowe Święto Niepodległości i gęsina na talerzu.

 

Biuro Prasowe
Urzędu Marszałkowskiego


27 października 2021 r.

Ostatnia aktualizacja 23 listopada 2021 r.

Czytaj więcej

© Urząd Marszałkowski Województwa Kujawsko-Pomorskiego, Toruń 2014. Wszystkie prawa zastrzeżone