Zgodnie z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych - RODO) potrzebujemy zgody na przetwarzanie Twoich danych osobowych, w tym przechowywanych odpowiednio w plikach cookies Dowiedz się więcej na temat polityki cookies
Klikając przycisk „Przejdź dalej” lub zamykając to okno za pomocą przycisku „x” wyrażasz zgodę na zasadach określonych poniżej:
Zgadzam się na przechowywanie w urządzeniu, z którego korzystam tzw. plików cookies oraz na przetwarzanie moich danych osobowych pozostawionych w czasie korzystania przez ze mnie z produktów i usług świadczonych drogą elektroniczną w ramach stron internetowych, serwisów i innych funkcjonalności, w tym także informacji oraz innych parametrów zapisywanych w plikach cookies w celach dostosowania do potrzeb poprawy bezpieczeństwa, statystycznych i reklamowych. Możesz zmienić ustawienia obsługi cookies w przeglądarce internetowej. Korzystając z naszych stron bez zmiany tych ustawień wyrażasz zgodę na wykorzystanie przez nas plików cookies. Dowiedz się więcej na temat ochrony danych osobowych

Zakmnij Zakmnij
Facebook Twitter Youtube Instagram Issuu Flickr

Loading script and Flickr images

Informacje prasowe

Tak smakuje Boże Narodzenie

Fot. Andrzej Goiński

Tradycyjne pierogi z kapustą i grzybami, a może nowocześnie -  czarne ciasto porterowe lub kutia ryżowa? Zapraszamy do zapoznania się ze świątecznymi przepisami, którymi podzielili się z nami przedstawiciele wielu środowisk: samorządowcy, urzędnicy, artyści, ludzie nauki, pasjonaci kuchni, gotujący codziennie i od święta, stawiający na tradycję i zwolennicy uwspółcześniania babcinych sposobów pieczenia i gotowania.

 

W tym roku swoje sprawdzone receptury, głównie na świąteczne słodkości, przekazali nam:

 

Zapraszamy do skorzystania z tych i z pozostałych przepisów zgromadzonych w naszej zakładce.

 

Warto również pokusić się o przygotowanie na świąteczny stół potraw z Kujaw i Pomorza, wpisanych na ogólnopolską Listę Produktów Tradycyjnych.  Mogą to być pierogi, zupa z suszonych śliwek czy potrawy z kapusty (więcej).

 

Zapraszamy także do zapoznania się z zakładką świąteczną "Nasze święta".

  

Beata Krzemińska

rzecznik prasowa Urzędu Marszałkowskiego

 

19 grudnia 2018 r.

BIP Kujawsko-Pomorskie konstelacje dobrych miejsc