Facebook Twitter Youtube Instagram Issuu Flickr
Szukaj

Tak smakuje Boże Narodzenie

Fot. Andrzej Goiński
Fot. Andrzej Goiński

Tradycyjne pierogi z kapustą i grzybami, a może nowocześnie -  czarne ciasto porterowe lub kutia ryżowa? Zapraszamy do zapoznania się ze świątecznymi przepisami, którymi podzielili się z nami przedstawiciele wielu środowisk: samorządowcy, urzędnicy, artyści, ludzie nauki, pasjonaci kuchni, gotujący codziennie i od święta, stawiający na tradycję i zwolennicy uwspółcześniania babcinych sposobów pieczenia i gotowania.

 

W tym roku swoje sprawdzone receptury, głównie na świąteczne słodkości, przekazali nam:

 

Zapraszamy do skorzystania z tych i z pozostałych przepisów zgromadzonych w naszej zakładce.

 

Warto również pokusić się o przygotowanie na świąteczny stół potraw z Kujaw i Pomorza, wpisanych na ogólnopolską Listę Produktów Tradycyjnych.  Mogą to być pierogi, zupa z suszonych śliwek czy potrawy z kapusty (więcej).

 

Zapraszamy także do zapoznania się z zakładką świąteczną "Nasze święta".

  

Beata Krzemińska

rzecznik prasowa Urzędu Marszałkowskiego

 

19 grudnia 2018 r.

Czytaj więcej

© Urząd Marszałkowski Województwa Kujawsko-Pomorskiego, Toruń 2014. Wszystkie prawa zastrzeżone